Opleiding tot Reikimaster

Inleiding
Deze opleiding staat open voor iedereen met de wens om Reikimaster te worden. Voor mij voelt dat als een Lichtwerker op Aarde zijn, via het geven van Reiki-cursussen en Reiki-behandelingen. Je bent dan in staat om Reiki 1e en 2e graad cursussen te geven, waarbij je via Initiaties het Vermogen om Reiki Kanaal te zijn activeert bij anderen, die dan ook Reiki kunnen doorgeven via hun handen en via de Reiki II symbolen. Het vermogen om Reiki door te geven is dan bij alle studenten levenslang aanwezig!

Rosalinde Seelig en Paul Mitchell
Rosalinde Seelig en Paul Mitchell

Wat is er nodig om Reikimaster te worden volgens het oorspronkelijke Usui-systeem
Aangezien ik zelf ben opgeleid door Paul Mitchell en Phyllis Furumoto, Grandmasters van het Usui Shiki Ryoho, en in de USA ben ingewijd tot Reikimaster door Paul Mitchell in 1991, leid ik alleen Reikimasters op die willen werken volgens de oorspronkelijke traditie van Reiki. Dat houdt in dat je zelf Reiki I en II hebt gedaan volgens het traditionele Usui-systeem, de Reiki Shiki Ryoho, en dat je jezelf regelmatig Reiki geeft en ook anderen (op afstand) behandelt. Maar het belangrijkste voor mij is dat je van binnenuit een soort Roeping voelt om Reikimaster te willen zijn. Als je dit herkent, kun je je wens kenbaar maken aan de Reikimaster van je keuze.

Hoe verloopt de Opleiding tot Reikimaster
Na een kennismakingsgesprek, waarbij Aandacht is voor delen en vragen, volgt een individuele opleiding, die 1 tot 2 jaar kan duren.
Je gaat dan zelf (meer) mensen met Reiki behandelen, een paar Reikicursussen assisteren en ook zelf een paar Reikicursussen organiseren, om hier ervaring mee op te doen.

Intussen blijf je met Reiki II werken aan je eigen Helingsproces en worden er een aantal voorbereidende weekends afgesproken. In deze weekends is veel theorie en praktijk, o.a. over het Usui Shiki Ryoho systeem, over de 4 aspecten en 9 elementen van het Usui-systeem en over de afstamming van de Grandmasters.
Tijdens de opleiding leert je alle theorie en praktijk om Reikicursussen te geven, mensen te behandelen en te begeleiden.
Na minimaal 1 jaar volgt de 5-daagse Masterklas, waarbij je alle Inwijdingen voor de 1e en 2e graads Reiki cursussen leert geven.
Tijdens je opleiding wordt er gewerkt aan je persoonlijke Groei en hoe je blokkades aanpakt. Je toekomstige Reiki-cursisten zijn immers een Spiegel van aspecten in jezelf, die misschien nog geheeld willen worden!! Uiteraard kun je je eigen praktijk ermee opzetten of mee uitbreiden!

Voel je je geroepen om Reikimaster te worden of wil je hier meer informatie over horen, naam dan contact met mij op.

foto van Rosalinde Seelig, Paul Mitchell, Susan, Nellie Breed, Hannie Roosen
Vlnr: Rosalinde Seelig, Paul Mitchell, Susan, Nellie Breed, Hannie Roosen
Paul Mitchell & Rosalinde Seelig

Reacties zijn gesloten.